2. Joke Vandemaele

ZORG voor de toekomst!

  • Geboren op: 29/09/1982
  • Adres: Statiestraat 81, 8720 Dentergem
  • E-mail: jokevandemaele@hotmail.com
  • Beroep/opleidingen: Zorgcoördinator en beleidsondersteuner Sint-Jozefschool Roeselare, juweelontwerp Fairytales
  • Politieke activiteiten: OCMW raadslid sinds 2012, lid adviescommissie JOC Dentergem en Pax Markegem
  • Verenigingen: Bestuurslid van het SPAC (samenwerking tussen 5 Dentergemse verenigingen, nl. Gezinsbond, Oudercomité Zeppelin, Vriendenkring 't Veld, Chiro Nellekijn en Sport- en feestkomitee), Oud-hoofdleidster Chiro Nellekijn, Oud-bestuurslid Jeugdclub Kernelle, oud-lid jeugdraad, vrijwilliger decoratieteam en barploeg Dranouter en Festival Aan Zee
  • Hobby’s: Kledij naaien, zelf koken voor vrienden of uit eten gaan.

Mag ik mij even voorstellen,

Ik ben de dochter van Tony Vandemaele en Karlijn Vandervennet. Samen met mijn zus Eefje groeide ik op in de Groeneweg en later werd ik meter van haar zoontje Winter. Met de vele hulp van mijn familie en vrienden verbouwde ik mijn stekje in de Statiestraat. Daar woon ik samen met mijn twee poezen Baileys en Baltazar. Ik heb er ook twee creatieve ruimtes om juwelen te maken en kledij te naaien.

Niet alleen voor Winter ben ik ‘tantie Joke’, ook de kindjes in mijn vriendkring komen graag bij me spelen! Bij tantie Joke is het goed vertoeven, voor groot en klein heb ik een luisterend oor, een hapje en een drankje klaar!

Op school ben ik dagelijks bezig met de zorg voor alle kinderen. Ik sta in nauw contact met ouders, therapeuten en zorginstanties. Aan alle kinderen de zorg kunnen bieden die ze echt nodig hebben om te groeien, daar ga ik voor! Ook werk ik mee aan de uitbouw van het pedagogisch beleid binnen onze school.

Kinderen en hun ouders liggen me dan ook nauw aan het hart. Dagelijks zie ik de bekommernissen van jonge gezinnen en kinderen. Ik wil me dan ook sterk inzetten voor een degelijk zorgbeleid binnen onze gemeente: een kinderopvang, waar het goed is om te zijn en waar iedereen zich thuis voelt, de uitbouw van een ‘huis van het kind’ waar alle aspecten van opgroeien aan bod kunnen komen, de nodige ondersteuning voor alle gezinnen (éénoudergezinnen, samengestelde gezinnen, gezinnen in kansarmoede, …). Dentergem moet een gemeente zijn waar het goed en vooral ook veilig is, voor alle inwoners! Ook de kwaliteit van het onderwijs binnen onze gemeente wil ik van dichtbij opvolgen.

Ik vind het belangrijk dat we bepaalde zaken binnen de gemeente ook op lange termijn gaan bekijken zoals het wegenbeleid (een veilige omgeving voor iedereen) en werkgelegenheid, seniorenbeleid,… Ik ben ervan overtuigd dat langetermijnvisies renderen!

Met jullie stem op 14 oktober, kan ik zorgen voor de toekomst!

Joke


Ontdek hier onze andere kandidaten.

© 2012 - FOCUS8720 - focus8720@gmail.com